Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε τα Κύθηρα περπατώντας τα μονοπάτια τους. Τα Κύθηρα είναι ορεινό νησί και προσφέρει διαδρομές που μπορούν να συγκινήσουν τον περιπατητή. Ανάμεσα σε τόσα βουνά, λαγκάδια και απότομές πλαγιές ξετυλίγεται ένα μεγάλο δίκτυο δρόμων και μονοπατιών. Παλιά, όταν δεν υπήρχαν αυτοκίνητα και οι άνθρωποι δούλευαν στα χωράφια, χρησιμοποιούσαν ένα δίκτυο μονοπατιών που συντόμευε τις αποστάσεις και τους χρόνους. Σήμερα τα μονοπάτια αυτά υπάρχουν ακόμη.

Πολλά από αυτά είναι επιμελώς κρυμμένα κάτω από τις φυλλωσιές, τα χόρτα και τους θάμνους. Εδώ παρουσιάζονται μερικά μονοπάτια που είναι σε καλή κατάσταση και χρησιμοποιούνται σήμερα από τους περιπατητές. Από το 2000 και ύστερα γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης των μονοπατιών από τις τοπικές αρχές και τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. Είναι γεγονός ότι τα Κύθηρα προσελκύουν επισκέπτες που αγαπούν τη φύση και προτιμούν το νησί γιατί είναι ακόμη τόσο αγνό και παρθένο. Τα μονοπάτια αποτελούν μία από τις βασικές επιλογές τους στη διάρκεια της διαμονής τους και της περιπλάνησης στο νησί. Στα μονοπάτια λοιπόν…

Περιπατητικά Μονοπάτια

Τι να έχετε μαζί σας:

  • Ορειβατικό παπούτσι
  • Μακρύ Παντελόνι για να μη σας γδάρουν οι θάμνοι
  • Καπέλο για τον ήλιο
  • Παγούρι με νερό
  • Μαγιό
  • Τρόφιμα σε περίπτωση διαμονής ή διανυκτέρευσης
  • Ένα πολύ-σουγιά
  • Ένα φακό

Περισσότερα στο Kythera Hiking: Kytherahiking

Καταδύσης

Στα Κύθηρα, το νησί που γεννήθηκε η Αφροδιτη, οι υποβρύχιοι προορισμοί είναι αμέτρητοι!
Βιώνουμε έναν διαφορετικό μικρό η μεγάλο μύθο σε κάθε μας κατάδυση!

Στο πανέμορφο Καψάλι, δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη, μεράκι και σεβασμό προς το περιβάλλον,
το Kythera dive Center, το ορμητήριο για τις υποβρύχιες εξερευνήσεις μας!

Έλα να απολαύσουμε μαζί την μαγεία των ελληνικών βυθών (ναυάγια, σπηλιές, υφάλους), τις ομορφιές των Κυθήρων, όπως πολύ λίγοι μπορούν να τις ανακαλύψουν κάτω από το νερό.
Κανόνια παλιού κουρσάρικου σκαριού, τεράστια βαρούλκα σύγχρονου ναυαγίου, φώκιες, ροφοί, χταπόδια αστακοί και σουπιές, μας συντροφεύουν στα γαλήνια πράσινα πεντακάθαρα νερά. Πανέμορφα κοράλια και βραχώδεις σχηματισμοί αποκαλύπτονται στα μάτια μας, ένας υπέροχος υποβρύχιος κόσμος μας αγκαλιάζει και μας ηρεμεί χάρη στην απώλεια της βαρύτητας!

Για να μυηθείς στην μαγεία της υποβρύχιας ανακάλυψης αρκούν 2 ώρες! Αρκεί να είσαι από 8 ετών και πάνω.
Εάν είσαι από 10 ετών και πάνω μπορείς να εκπαιδευτείς και να πιστοποιηθείς είτε σαν scuba diver, είτε σαν Open Water Diver.

Περισσότερα στο: Kythera Dive Center