Αβλέμονας

Avlemonas Bay

Η απροσδόκητη ομορφιά του Αβλέμονα σε παρακινεί να τον ανακαλύψεις κάτω από το λαμπερό ήλιο ή μέσα στο εκτυφλωτικό φως της σελήνης.
Μια βόλτα στα λιθόστρωτα μονοπάτια του που θα σε οδηγήσουν απ’ τη μια πλευρά στο λιμανάκι με το ιστορικό κτίριο Καβαλίνι και το ρολόι του, τη βαρδιόλα, τα καϊκια και από την άλλη στο Καστέλλο με τον ενετικό Λέοντα του Αγίου Μάρκου. Ο διακριτικός του φωτισμός τη νύχτα το κάνει μοναδικό.

Περιπατητική διαδρομή μέχρι το Φανάρι ή στον Άγιο Γιώργη στο βουνό.

Τα μαγαζιά, τα ταβερνάκια στην πλατεία του χωριού, κολύμπι στα καταπράσινα νερά του γυαλού. Ο κόλπος του Αβλέμονα μοιάζει με φυσική πισίνα επενδυμένη με πέτρα και βραχολούδουδα. Στη μία της άκρη υπάρχει μικρή αμμουδιά ιδανική για μικρά παιδιά.

Ο κόλπος τη νύχτα φωτίζεται για τους λάτρεις του βραδινού μπάνιου.

Λίγο πιο πέρα κολύμπι στη μεγαλύτερη παραλία των Κυθήρων, στην Παλαιόπολη. Στην περιοχή της Παλαιόπολης βρίσκονται θολωτοί τάφοι, μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Αργά το απόγευμα σταματάει η κυκλοφορία κάθε τροχοφόρου και ο ήσυχος Αβλέμονας αλλάζει όψη. Γίνεται ακόμα πιο ήρεμος. Γίνεται το όνειρο. Παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και παντού να επικρατεί μόνο ο ήχος του ανέμου και της θάλασσας. Ή ίσως το κελάρισμα του τσίπουρου που κυλάει σαν αμβροσία.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ